Svenskarna som är race ready i Rotterdam

Hem / Svenskarna som är race ready i Rotterdam
facebook_omslag1.jpeg Svenskarna som är race ready i Rotterdam
2017-09-13 14:53
Rotterdam är platsen dit alla triathlonblickar vänds den här veckan. Med start på fredag är det dags för ITU World Triathlon Grand Final. För Sverige tävlar Gabriel Sandör, Malin Lundström och fyra starka age groupare.
  • Uppdaterad: 2017-09-14 11:21

Första svensk på banan är paratriathleten Malin Lundström som tävlar i klassen PTS2. Starten för henne går på fredag förmiddag. Malin som tillhör Helenholms IF Tri Team, gör därmed sin första internationella tävling. 

Senare på dagen är dags för Gabriel Sandör (IK NocOut.se) att mäta krafterna mot 75 andra killar i U23VM, däribland norrmannen Gustav Iden. Med en färsk andraplats från Nordiska Mästerskapen hoppas Sandör på ett bra lopp i Rotterdam.

Jag gjorde en superstark cykling på NM nyligen så jag hoppas att cykelformen kan hålla i sig tills på loppet på fredag. Cykelbanan är dessutom väldigt teknisk och tuff så jag hoppas den kommer bli utslagsgivande i loppet. Att placera sig topp 30 i det här startfältet får jag anse som godkänt men om det bildas mindre grupper på cyklingen och jag gör en bra cykelsträcka hoppas jag givetvis på en placering högre upp i resultatlistan, säger Gabriel. 

Starten för U23-herrarna går klockan 17.00 på fredag.

img_6878.jpg?w=450&h=300 img_2197-edit.jpg?w=195&h=293 


FÖR ELITEN AVGÖRS VM-deltävlingen och hela serien på lördagen. På damsidan ska det mycket till om inte ledaren Flora Duffy, med fem WTS-vinster den här säsongen, tar hem totalsegern. Några som säkert bjuder upp till en hård fajt om deltävlingen är dock Andrea Hewitt, silvermedaljör i WTS 2016, och före detta juniorvärldsmästaren Ashleigh Gentle. Starten går klockan 15.51.

På herrsidan är utgången lite mer spännande. Med start klockan 13.06 är det showtime för bland andra Javier Gomez Noya, femfaldig världsmästare, och Mario Mola, nuvarande serieledare. Bland utmanarna finns bland andra Jonathan BrownleeRichard MurrayFernando Alarza och Kristian Blummenfelt. 

I age group-tävlingarna som avgörs på söndagen deltar över 3500 triathleter, med chans att vinna ett VM-guld i sin åldersklass. För blågult tävlar: 

Emilie Gripewall D30-34, Sprint (Eskilstuna IK Triathlon)
Stefan Kimming M50-54, Olympisk (Mölndal Outdoor IF)
Martin Edgren M55-59, Olympisk (Team Triathlon & Multisport)
Kari Aho M60-64, Sprint (SK Ran)

I junior-VM som går på lördagen finns Vasco Vilaca (Västerås SS) med på startlistan. Vasco är elev på triathlongymnasiet i Motala men tävlar för Portugal.

 

ETT STORT LYCKA TILL!


Startlistor

U23 VM herrar

PTS2 damer

Junior herrar

Age group

Elit damer 

Elit herrar


Starttider

Paratriathlon alla klasser - fredag 15/9 kl. 09.00-12.00

U23VM herrar - fredag 15/9 kl. 17.00

Elit damer - lördag 16/9 kl. 15.51

Elit herrar - lördag 16/9 kl. 13.06

 

Följ tävlingarna

• Livestreaming via https://triathlonlive.tv/. (Abonnemang krävs).

• Liverapportering på Twitter: @TriathlonLIVE och via andra sociala medier under hashtag #WTSRotterdam

 

Mer info

http://www.triathlon.org/

http://wts.triathlon.org/ 

Skribent: Therése Oskarsson Epost: Adressen Gömd
Öpnna i nytt fönster