Fitnessfestivalen Throwdown 2017

Jag har sedan april/maj ägnat mig åt att komma tillbaka efter skada och trodde ett tag att det kanske inte skulle gå att hålla på med att hoppa, studsa och kasta skivstänger igen. Men det gick sakta men säkert framåt hela tiden och även om det var nära att jag sålde min startplats för några veckor sedan så var det något som fick mig att hoppas och för detta är jag oerhört glad. Min tredje tävling är genomförd och detta med mersmak! 
event%2B11.png


Image-1_event1.jpg
På förhand var känslan att denna gren skulle passa mig väldigt bra eftersom jag är bra på både cykling och pullups. Dessutom fick man inte köra butterfly vilket gynnade mig ännu mer. Det som talade emot var att jag är lite sämre på intensiva, korta events men detta skulle ändå bli halvlångt med en timecap på 8 minuter. Känslan innan var med andra ord bra och efter en lite för kort uppvärmning var det dags att köra. Första gången på en renegade men vad fan, en cykel är en cykel.

Jag gick ut hyfsat lugnt och var väl bland de sista i heatet tror jag. När jag körde igång med thrusters fick jag tillsägelse av domaren att hålla ner/in armbågen första två, tre repsen men efter det höll jag standarden som efterfrågades. Tycker det är bra att de gör så och inte skriker no-rep utan att förklara vad som är fel. Första rundan kändes tung men sedan på pullupsen gick det kanon och jag klarade av det i två set vilket förde upp mig lite i fältet. Andra varvet körde jag på lite hårdare men jag insåg här att tiden var lite knapp. Sprang till cykeln men hade bara typ 30 sekunder på mig så tyvärr hann jag inte klart inom tidsgränsen men jag blev sjukt trött och tror inte jag skulle kunna gjort det mycket bättre. Riktigt nöjd med placeringen!

Placering: 8:a av 28st i masterklassen. 

event%2B1.png

Image-1_event2.jpg
Ett riktigt roligt event där det förutom lyftandet i sig också involverade en hel del taktik. Min taktik var att köra så länge det kändes OK tekniskt och inte klämma ur det där sista ur varje övning. Givetvis gällde detta de fyra första stationerna eftersom jag skulle bli sjukt nöjd om jag kom förbi nummer fem. Jag var inte ensam om att bli lite förvånad över att vikterna var så pass höga men ska det vara så ska det vara ordentligt.


Väl igång kändes det väl ganska bra i början och jag höll ansträngningen under kontroll. När det var dags för press över huvudet så gick första repetitionen hyfsat lätt men jag fick grisa upp den andra och hann precis. Men kul att fixa det! Klämde av två squat cleans men givetvis blev marklyftet lite för tungt idag. Men jag är supernöjd med att komma fram dit vilket verkligen inte alla gjorde. Och att jag skulle placera mig lite lägre här var inget oväntat. Att hantera skivstänger är fortfarande där jag har störst förbättringspotential och dessutom har jag precis kunnat börja lyfta lite tyngre efter skadan. Inga risker här utan hellre safe than sorry. 


Placering: 19:e i grenen, 14:e totalt 


event%2B3.png

Image-1_event3.jpg
Ja, denna var jag väldigt optimistisk inför. Jag gillar att gneta på och det var egentligen inget av momenten som kändes superjobbigt. Taktiken var enkel. Lugnt kontrollerat tempo men inget stillastående. Hålla igång hela tiden. Trodde innan att denna kanske skulle bli den jag placerade mig bäst i.


Givetvis krånglade det från början och jag vet inte hur många gånger jag fick börja om med hopprepet. På träning fixar jag 50st med max ett avbrott fyra gånger av fem men det är lurigt. Det gäller att starta igång rätt och det gäller också att behålla lugnet om det strular. Lätt att bli frustrerad och det blev jag tyvärr. Sedan var det förbannat svårt att träffa rätt med bollen. Det var inte tyngden på bollen som var det jobbiga utan som sagt att pricka måltavlan. Oväntat svårt men det är ju skoj att utsättas för sånt ibland. Boxhoppen som jag brukar ha lätt för kändes svintunga. De tre sista momenten gick kanonbra men det var så dags. Jag hann inte de sista tre squatarna inom 11min och var därmed grymt besviken. Hade som sagt högre förväntningar. Behöll i alla fall min placering och tappade inget så det var en liten tröst.


Placering: 14:e i gren och 14:e totalt. Hamnade alltså på övre halvan totalt vilket jag är supernöjd med. Trots att jag på förhand var väldigt noga med att inte ha placeringsmål så var detta givetvis bortglömt i skarpt läge men så funkar jag J Hur som helst så kunde jag faktiskt tävla igen och bara det var ett enormt framsteg. Det är verkligen roligt och jag tar med mig bra lärdomar och erfarenheter in i kommande utmaningar.  Inga skavanker efter och det känns nu extremt motiverande att gå in i träningen och troligtvis blir Open nästa mål. Kanske till och med letar upp någon mer tävling innan dess, vi får se. Stort tack till Throwdown-gänget som skapade en kanonbra tävling både för oss som tävlade och för publiken. Det var för övrigt sista gången jag tävlade som ungdom. 2018 går jag upp i gubbklassen +40 :) 


http://www.throwdowns.se/

Avslutar med en härlig bild på min dotter Ronja som också hade roligt denna dag!

IMG_5136.JPG


\Mikael Selvin 
Öpnna i nytt fönster