Nere i gruvan

Tillbaka i rutinerna och i full fart mot 2013. Under hösten har det byggts en grund, Kenya var en motivationshöjare, men det är nu det är dags att på allvar göra jobbet som ska leda till ett förhoppningsvis framgångsrikt 2013, sedan kommer detta givetvis putsas och poleras med någon ytterligare lägervecka och lite snabbare pass där detaljer ska fixas till och kalibreras. Men det är som sagt nu det är dags att göra jobbet. Det är alltså nu det är dags att hålla karaktär, och försöka se målet när det går tungt. För tungt kommer det gå.

I ett konstant mörker, kyla och snömoddiga vägar gäller det att ligga på under långa intervaller i en fart som inte alltid är mycket att jubla över. Och den mentala inställningen kommer att prövas på monark-cykeln, svett, smärta och tristess. Simningen kommer slita, framförallt till en början nu när det ska sparras med snabbsimmare och medleyspecialister under Ludde Lundins övervakning. Men det är ju just den här perioden som är det vackra med idrotten. När det är långt till tävlingar och finturer i solsken där allt går lekande lätt. Innan tävlingsfarten har infunnit sig och man funderar över hur f*n det här ska kunna gå bra i sommar.

Förra veckan var en mycket tuff och gedigen träningsvecka. Likaså denna, och nästa. Så det är det man nu ställer in sig på, att slaviskt följa sina rutiner utan avbrott, vecka in och vecka ut. Som känslan efter gårdagens intervallpass på löpbandet, när man känner sig som en disktrasa och önskar att man skulle få sova i en vecka. Men det är bara att ta sig hem, bryta ihop och nästa dag börja om. För det är nu jag gör alla de insättningar som ska cashas ut i form av medaljer och personbästan i sommar. Steg för steg ska det konstverk som skapas under det perfekta loppet förberedas.

Ett bra citat att ta med sig ner i gruvan är ett som den Tanzanianske storlöparen Juma Ikangaa så klokt myntat:

”The will to win means nothing without the will to prepare.”

Så nu ska det grävas djupt, det gillar vi.


652 b.gif?host=mikaelsahlberg.com&blog=41710136&post=652&subd=mikaelsahlberg&ref=&feed=1

Öpnna i nytt fönster