Galen Torsdag!

På torsdag kommer en av de stora hjältarna i löpning till Sverige och XL-galan, nämligen OS-silvermedaljören på 10 000m, Galen Rupp. Typ som när Messi var här för ett tag sen, förutom att ingen utanför löparvärlden vet vem Galen Rupp är.

Förutom att ta OS-silver och vara världstvåa i år på 3000m gillar jag Galen Rupp för två saker:

  1. Han har krossat min stora förebild Steve Prefontaines rekord på ett helt magiskt pass. Nämligen ”30/40″ där man springer 200m på 30s och 200m på 40s, och håller ut så länge man klarar. Prefontaine klarade 18 varv, Rupp klarade 24!
  2. Rupp har även gjort ett kanske ännu styggare träningspass nyligen där han först vinner en inomhus-mile på 3:50 för att sedan masa sig upp på löpbandet och springa 4miles ”tempo”. Rätt hård kille. Se det passet här.

Ska bli coolt att se detta live på torsdag. Rupp får dock bra sparring av två formstarka kenyaner, men ingen riktig kanon som hans träningskompis Mo Farah eller nån riktigt vass kenyan eller etiopier är tyvärr med.

Som uppladdning till detta har jag tränat med några lättfotade svenskar som ”nästan” kan mäta sig här. Bland annat fick jag till ett fint långpass med Tom ute på Järvafältet. Jag och Tom borde träna mer ihop, och dra nytta av lite sparring och gott sällskap, men tyvärr får vi inte till det så ofta. Hursomhelst lyckades vi slå två världsrekord denna dag, Tom på ”norrortsrundan 24k” och jag som sprang två kilometer längre efter att ha lämnat av Tom vid stationen slog faktiskt nytt världsrekord på ”norrortsrundan 26k”. Vi höll 4:39 pace, riktigt vasst. För visst kan man slå världsrekord på vilken distans som helst? 

Ett annat pass som var på tiden är när ledarhunden själv, Henke, kom på besök och vi rev av ett fint brickpass ihop. Henke har skrivit lite om det här, och jag kan inte annat än hålla med om att det var magiskt bra häng. Men även om Henke utger sig för att ha kort när jag var en ballerina, så gör det ingenting, för Henke, du vet vad jag har:

http://www.youtube.com/watch?v=_WnGOxwWkl0

Annars verkar triathlon-sverige vara upptagna med att debattera kost, så det är väl inte mer än rätt att jag delar med mig av det slutgiltiga svaret på debatten. Som alla vet så är det ju något speciellt med folkslaget ”vattmyrorna” från jakan, en folkgrupp som har överlägsna kunskaper i allt från musiksmak till skateboard och innebandy. Vi hade en liten samling i fredags och då bjöds det på denna kulinariska pärla:

BDLd8FoCAAA67DR.jpg:large

Där har ni hela kostcirkeln, LCHF och lite allt möjligt samlat.

Det var allt för nu, se till att inte missa Galen-galan på torsdag!


732 b.gif?host=mikaelsahlberg.com&blog=41710136&post=732&subd=mikaelsahlberg&ref=&feed=1

Öpnna i nytt fönster